6 april 2019

Landelijke dag erfelijke hartaandoeningen

Op zaterdag 6 april 2019 wordt de Landelijke Dag Erfelijke Hartziekten gehouden in Auberge de Rousch te Heerlen. Patiënten en hun familieleden vernemen dan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van erfelijke hartritmestoornissen en hartspierziekten.  Dragerschap van een erfelijke hartziekte en/of de wetenschap dat dit in de familie speelt, brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Wat betekent dit voor de toekomst? Kan ik behandeld worden? Wat betekent dit voor mijn kinderen? Ik wil zwanger worden, heb ik extra risico’s? Moet ik meer gaan betaling voor een hypotheek of levensverzekering? Deze, en nog vele andere vragen, komen op 6 april aan bod.

In een speciale sessie die voor huisartsen wordt georganiseerd zal worden ingegaan  op het begeleiden van patiënten en hun familieleden met een erfelijke hartziekte in de huisartsenpraktijk. Tevens wordt het protocol  “plotse dood” besproken. Hierin staat beschreven welke zorg de huisarts kan leveren wanneer er iemand plots overlijdt in de huisartsenpraktijk. 

Gastspreker Lieven Scheire, bekend van de tv programma’s “Proefkonijnen” en de “Big Escape”,  sluit de dag af. Hij zal zijn visie geven over welke ontwikkelingen op het gebied van de menselijke genetica binnenkort ons dagelijks leven binnentreden!

Iedereen is welkom en deelname aan de dag is gratis! Men dient zich op te geven via de website van de Harteraad.