7 februari 2019

Patiënten sessie over chronische hart- en vaatziekten

Gezocht hart- en vaatpatiënten

Artsen en onderzoekers van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+ werken aan nieuwe therapieën (ook wel genoemd regeneratieve geneeskunde*) voor genezing van chronische ziekten samen met RegMed XB*. Wij zijn op zoek naar hart- en vaat patiënten die willen meepraten tijdens de patiëntensessie op 7 februari in Maastricht. In onderstaand document staat nog wat aanvullende informatie zoals ook het programma. Details ontvangt u na inschrijving. 

Datum: 7 februari (9.30-13.00 uur)
Locatie: Maastricht (Crowne Plaza) 

Bijeenkomst 7 februari 2019

In één ochtend wordt u bijgepraat over de laatste stand van zaken én kunt u meepraten over de manier waarop patiënten worden betrokken bij de verschillende onderzoeken (bij RegMed XB noemen we dit moonshots). U kunt zelf aangeven naar welk onderzoek uw voorkeur uitgaat. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar inschrijving is verplicht. Na inschrijving ontvangt u alle details over de locatie.

Aanmelden

Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij en meld u aan.

Wie of wat is RegMed XB*?

In 2016 sloegen wij met een aantal gezondheidsfondsen, universiteiten en bedrijven de handen in één om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor genezing van enkele chronische ziektes. Dit leidde tot de oprichting van RegMed XB, waar inmiddels 5 universiteiten en bijna 20 bedrijven zijn aangesloten. Ons doel: een grote stap zetten richting genezing van nierfalen, hart- en vaatziekten, artrose en diabetes type 1. En wel op een manier die bijdraagt aan betaalbare en zinnige zorg.  Een mooie ambitie, maar hoe moet die zorg er eigenlijk uit zien? 

Wat is regeneratieve geneeskunde*?

Patiënten met chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten genezen zelden van hun ziekte. Meestal kunnen artsen voor hen niet veel meer doen dan de ziekte onder controle houden en de schade aan organen, zoals het hart, zo veel mogelijk beperken. De regeneratieve geneeskunde streeft naar een heel nieuwe aanpak, namelijk om beschadigde organen te herstellen in hun oorspronkelijke staat en functie. Via onderzoek proberen we ziekte-indicatoren te ontdekken, om in een vroeg stadium te kunnen voorspellen wanneer mensen ziek worden.