7 maart 2018

3D hartoperatie tijdens EVC congres

Dit jaar was het Amsterdamse bedrijf PS-Medtech betrokken bij de hoofdact van het EVC congres voor vaatchirurgie.

De presentatie werd opgedeeld in 3 delen:

  • Deel 1: De presentatie werd gestart met een joint-venture tussen PS-Medtech en Prof. dr. M. Jacobs, waarbij de 3D pre-operatieve planning wordt uitgevoerd aan de hand van de visualisaties, gemaakt en begeleid met het C-Station van PS-Medtech.Dit C-Station, in combinatie met de software, genaamd Vesalius3D®, zorgt voor een gedegen en grondig voorbereide operatieplanning, waarbij de visualisaties in 3D en 4D worden weergegeven, aan de hand van normale CT's en MRI's, en wel of spectaculaire wijze en waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten.
  • Deel 2: Het tweede deel van de presentatie wordt uitgevoerd met een 3D operatiebril, die in de zaal gevolgd kan worden door de deelnemers. Er wordt met behulp van een fantoom van de patiënt, de operatie gesimuleerd en beargumenteerd. Prof. Jacobs en dr Eshan Natour nemen deze voor hun rekening tijdens de live presentatie.
  • Deel 3: Als afsluiting van de presentatie wordt de 3D operatiefilm getoond, die uiteindelijk is uitgevoerd (prof. M Jacobs en dr E Natour) aan de hand van de pre-operatieve planning, gemaakt met de apparatuur van PS-Medtech. Prof.dr. Michael Jacobs geeft commentaar tijdens de filmpresentatie en geeft de noodzaak aan van een gedegen voorbereiding.

De patiënt is de uiteindelijke winnaar in dit proces.

Conclusie: het was een hele unieke ervaring!

3D hartoperatie