Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Beleef uw behandeling in 360 graden virtual reality

Hart+Vaat Centrum lanceert 1ste virtual reality video in het Maastricht UMC+ om patiënten optimaal voor te kunnen bereiden op de ablatie behandeling.

Op maandag 7 oktober jl. lanceerde cardioloog Dr. Bob Weijs de 1ste virtual reality video van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+. Met deze VR film willen wij patiënten optimaal voorbereiden op een ablatie behandeling. 

De film wordt op korte termijn ingezet op de zorgstraat ablatie in de polikliniek Hart+Vaat Centrum. Een zorgstraat is een reeks van onderzoeken en of gesprekken ter voorbereiding op een ingreep die achter elkaar plaatsvinden.

 

 

Groot voordeel hiervan is dat patiënten maar 1 keer naar het ziekenhuis hoeven te komen. De totale duur van de onderzoeken bedraagt ongeveer 3 uur. 

De film kan worden bekeken op de polikliniek Hart+Vaat Centrum middels een VR bril. Thuis kan de film worden bekeken met een speciaal ontworpen kartonnen VR bril. Uiteraard gaan we de inzet van dit 1ste virtual reality project in het Maastricht UMC+ monitoren. De patiëntenervaringen worden meegenomen in de eventuele verdere uitrol van virtual reality ten behoeve van patiënten voorlichting in het Maastricht UMC+. Dit 1ste virtual reality project is een samenwerking van het Hart+Vaat Centrum met Biosense Webster en de firma Acknowledge (Infor-Med) 

Nieuwsgierig geworden en wil je de film bekijken? Volg onderstaande 3 stappen. (deze instructiekaart is ook in PDF te downloaden/printen, zie onderstaand document) 

 

 

Sluit de enquête