28 november 2019

cardioloog Rachel ter Bekke ontvangt proefschrift prijs 2018

Cardioloog Dr. Rachel ter Bekke ontving woensdag 27 november jl. de CARIM proefschrift prijs 2018.

cardioloog Rachel ter Bekke van het Hart+Vaat Centrum ontvangt proefschrift prijsRachel ter Bekke ontvangt de prijs uit handen van Prof. Tilman Hackeng, directeur CARIM  

Rachel ter Bekke kreeg de prijs omdat haar proefschrift wetenschappelijk heel sterk en innovatief is; zeker geen alledaags proefschrift. Het onderzoek van Dr. ter Bekke is gebaseerd op klassieke elektrofysiologie, de mechanische eigenschappen van het hart en de beeldvorming hiervan. Daarnaast biedt het verdieping in de genetische, historische en artistieke disciplines (zie ook het eerder verschenen nieuwsbericht over het Heart project). 

Het wetenschappelijke werk is ook  relevant voor de dagelijkse klinische praktijk en heeft een sterk translationeel karakter. Ten slotte heeft het proefschrift een duidelijke CARIM-handtekening en blijft Dr. Rachel ter Bekke de komende jaren aan het onderzoek werken. Het onderzoek van Maastricht UMC+ is ondergebracht in onderzoeksinstituten. Hart+Vaat Centrum (HVC) werkt nauw samen met het Cardiovasculair Research Institute Maastricht (CARIM). CARIM is in Europa het grootste onderzoekscentrum in haar soort qua omvang en breedte en heeft als predicaat excellent (het beste onderzoek volgens de CWTS-index). CARIM weet jaarlijks veel beurzen binnen te halen.  

Rachel ter Bekke ontving eerder dit jaar een veni beurs

Wij feliciteren Rachel met deze prijs en wensen haar veel succes met haar verdere onderzoek.