Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Cardioloog Rachel ter Bekke ontvangt veni beurs

Met deze beurs gaat cardioloog Dr. Rachel ter Bekke onderzoek doen naar elektromechanische mapping om kamerritmestoornissen te ontrafelen.

Cardioloog Dr. Rachel ter Bekke van het Hart+Vaat Centrum is 1 van de 8 jonge onderzoekers van de Universiteit Maastricht/Maastricht UMC+ die een onderzoeksbeurs gekregen hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). 

 

 

Dr. Rachel ter Bekke doet onderzoek naar elektromechanische mapping om kamerritmestoornissen te ontrafelen. Levensbedreigende hartritmestoornissen zijn vaak het gevolg van gestoorde elektrische prikkelvorming en -geleiding. De elektrische eigenschappen van het hart blijken echter ook gevoelig voor mechanische impulsen. Met dit Veni-onderzoek wordt de invloed van cardiale mechanica op het ontstaan van kamerritmestoornissen blootgelegd.

Van harte gefeliciteerd Rachel en veel succes met je onderzoek!

Op de MUMC+ website staat een totaaloverzicht van de 8 jonge onderzoekers die een Veni beurs ontvingen. De Veni-beurzen zijn voor pas gepromoveerde excellente onderzoekers, aan het begin van hun wetenschappelijke carrière en met een uitzonderlijk talent voor onderzoek. 

 

 

Sluit de enquête