22 oktober 2018

Carina Pernot genomineerd als PA van het jaar

Carina Pernot is voor de veneuze chirurgie al PA-er van het jaar. Ze is nu echter ook genomineerd door de Nederlandse Associatie Physician Assistants. Hieronder lees je waarom zij deze prijs verdient.

Carina Pernot heeft jaren geleden een plek aangenomen als de eerste en enige physician assistant diep veneuze chirurgie binnen het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+. Deze stap vergt lef en een creatief, innovatief brein. De behandeling van diep veneuze pathologie stond in Nederland nog in de kinderschoenen en was en blijft zeer complex.

Carina heeft zich vanaf haar eerste dag met een tomeloze inzet sterk gemaakt voor de kwetsbare patiënt met een post trombotisch syndroom. Ze is letterlijk vraagbaak en steunpilaar voor de patiënten en weet hen op moeilijke momenten tijdens de behandeling weer toekomstperspectief te geven. Om de zorg voor patiënten met een chronisch ulcus in de regio te optimaliseren, heeft Carina een ulcuspoli ingericht waar ze nauw samenwerkt met huisarts, dermatoloog en thuiszorg wondverpleegkundigen.

Stem op Carina voor 1 november as.

Carina Pernot, PA veneuze chirurgie Hart+Vaat Centrum

 

Meer informatie over veneuze ziekten vindt u verderop op de website.