ECMO zorg in het MUMC+ behoort tot wereld top

Supertrots zijn wij op onze platinum ELSO award. Een terechte erkenning voor onze toewijding aan patiënten en naasten, kwaliteit, multidisciplinaire zorg en continue verbetering. Met deze benoeming behoort het MUMC+ bij de wereldwijde top binnen de ECMO zorg.

In 2020 werd het MUMC+ "Center of Excellence" en kregen wij een "Gold" erkenning van ELSO. Alleen selecte centra krijgen na audit van het ECMO programma deze erkenning. De Extracorporeal Life Support Organisation (ELSO) beoordeelt ECLS centra sinds 2006 op kwaliteit, benchmarking en ontwikkeling.

MUMC+ behoort tot wereldtop op het gebied van ECMO zorg

In het Maastricht UMC+ wordt ELS/ECMO ingezet bij patiënten waarbij het nodig is om (tijdelijk) hart en/of longen geheel of gedeeltelijk over te nemen.  Deze behandelmethode kan bij geselecteerde patiënten, waarbij de kans op overlijden door falende longen of een falend hart zeer groot is, een brug bieden tot herstel, onderzoek naar de oorzaak, therapie of een transplantatie.

Wij zijn enorm trots op deze erkenning en op  ons personeel dat deze zorg levert. Bedankt voor jullie gezamenlijke inspanning, wij blijven innoveren en verbeteren. 

Sluit de enquête