Geslaagde Wereld Trombose Dag in MUMC+

Voor de negende keer organiseerde het Hart+Vaat Centrum in samenwerking met de Universiteit Maastricht (CARIM) een programma rondom Wereld Trombose Dag om speciaal aandacht te vragen voor trombose. Trombose kan iedereen overkomen; ieder uur krijgen 11 mensen trombose, jaarlijks komt één op de vier patiënten te overlijden. Door bewustwording, gerichte diagnostiek en behandeling is er nog veel gezondheidswinst te behalen.

Dit jaar was er speciaal aandacht voor risicofactoren van trombose. ’s Middags was er een drukbezochte informatiemarkt, waar informatie te vinden was over trombose, een gezonde leefstijl (voeding, bewegen en stoppen met roken) en (het aantrekken van) steunkousen. In de namiddag gaven 4 sprekers inzichten in verschillende factoren gerelateerd aan trombose (zie beneden aan de pagina de presentaties):

  • Prof. dr. Hugo ten Cate (vasculair internist): Risicofactoren voor trombose
  • Dr. Arian van der Veer (kinderarts/hematoloog): De anticonceptiepil en trombose
  • Drs. Ruth Willems (promovendus): Kanker en trombose
  • Mw. Melanie Acampo-de Jong ((physician assistent): Trombosemedicatie

Daarnaast was er een vraaggesprek met een patiënt. Drs. Aaron Iding (promovendus) interviewde Lianne Kaanen, die op 16-jarige leeftijd een trombosebeen en longembolie heeft gehad. Woensdag stond al een mooi artikel in Dagblad de Limburger.

Wereld Trombose Dag

De organisatie was in handen van: Dionne Braeken , Melanie Acampo, Lidewij Bos, Stella Thomassen, Prof. dr. Tilman Hacking en Prof. dr. Hugo ten Cate. 

Wereld Trombose Dag

De belangstelling was groot en zo kunnen we dus zeggen dat ons doel is geslaagd: er zijn weer meer mensen die trombose (her)kennen en zo levens redden. 

Sluit de enquête