8 maart 2018

Minder hartoperaties door drukte op Intensive Care

Minder hartoperaties door drukte op Intensive Care

De griepepidemie duurt nog steeds voort. Dit heeft in het Maastricht UMC+ inmiddels geleid tot een tekort aan het aantal bedden op de Intensive Care (IC). Opgenomen patiënten die complicaties ondervinden van het griepvirus, moeten in veel gevallen namelijk worden opgenomen op de Intensive Care. Door deze drukte zijn wij genoodzaakt om operaties uit te stellen waarvan het zeker is dat nazorg op de Intensive Care vereist is.

Dit speelt vooral bij patiënten die een grote operatie aan hart en/of vaten moeten ondergaan. Dit is een bijzonder vervelende situatie voor mensen die op de wachtlijst staan voor een dergelijke behandeling. De mensen die het betreft zijn persoonlijk geïnformeerd over uitstel van de operatie. We doen ons uiterste best zo snel als mogelijk de behandelcapaciteit weer op het gebruikelijke niveau te krijgen.

Mocht u vragen hebben of ongerust zijn over uw behandeling, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het planbureau Cardiothoracale chirurgie van het Hart+Vaat Centrum:
Telefoon: 043-3875070/5069/7069
Bereikbaar: tussen 07.30 en 18.00 uur

Bij acute klachten neem contact op met 112 of de eerste hart hulp.
Telefoon: 043-387 78 92

HybrideokOperatiekamer