16 november 2020

Onderzoek Rob Holtackers in de prijzen voor verbeterde detectie van hartschade

Voor de 2e keer op rij won Rob Holtackers de 'Magna Cum Laude' award van de European Society of Cardiovascular Radiology (ESCR). Het betreft een doorontwikkeling van het eerder vermelde onderzoek waarvoor Rob en zijn team in 2019 al dezelfde prijs ontvingen. Deze doorontwikkeling maakt het mogelijk om het verbeterde contrast nu ook toe te passen bij het maken van 3D beelden, waarmee de hartschade nog gedetailleerder bekeken kan worden.

Zijn onderzoek betrof een samenwerking tussen de afdelingen radiologie en cardiologie van het MUMC+, de afdeling cardiologie van het UZA in Antwerpen, en industrie partner Philips Healthcare. Hun bevindingen worden binnenkort gepresenteerd in het toonaangevende tijdschrift 'Investigative Radiology'.

De nieuw techniek wordt momenteel al in het MUMC+ gebruikt en is reeds met succes toegepast in tientallen patienten. Het gebruik van deze techniek in een patient met een unieke aandoening wordt binnenkort gepresenteerd als case study in het tijdschrift 'JACC: Case Reports'.

Van harte gefeliciteerd Rob en je team (bestaande uit o.a. radiologen S. Gommers, C. Mihl, J. Wildberger en cardioloog Rachel ter Bekke).