Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Prof. dr. Kevin Vernooy benoemd tot afdelingshoofd Cardiologie

Professor dr. Kevin Vernooy is onlangs benoemd tot afdelingshoofd Cardiologie van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+.

Professor dr. Kevin Vernooy is onlangs benoemd tot afdelingshoofd Cardiologie van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+.

Prof. dr. Kevin Vernooy is zoals hij zelf zegt, "opgegroeid in Maastricht". Tijdens zijn studie geneeskunde raakte hij betrokken bij het cardiologisch onderzoek aan de Universiteit Maastricht/CARIM. Na zijn promotie-onderzoek heeft hij zijn opleiding tot cardioloog afgerond en is daarna verder gespecialiseerd tot cardioloog-elektrofysioloog. Sinds 2011 is hij werkzaam als staflid Cardiologie. De laatste 3 jaar heeft hij dit gecombineerd met een deeltijdaanstelling aan het Radboud umc. Dit laatste met als doel de vorming van gemeenschappelijk centrum voor hartritmestoornissen.

Als elektrofysioloog houdt hij zich dagelijks bezig met de invasieve behandeling van hartritmestoornissen. Dit houdt zowel de implantaties van pacemakers en ICD's in, alsook het verrichten van ablaties. Zijn onderzoek richt zich met name op de invasieve behandeling van hartritmestoornissen bij patiënten met hartfalen. Dit doet hij samen met collega's van de universiteit en het ziekenhuis. Centraal staat hierbij de vraag of ze bij patiënten met hartfalen middels het behandelen van het hartritme de overleving kunnen verbeteren of hartfalen misschien wel kunnen voorkomen. De behandelingsmogelijkheden worden steeds innovatiever en complexer, maar ook aantoonbaar effectiever. Dat maakt het vak erg interessant en geeft hem veel energie.

Kevin kijkt uit naar mijn nieuwe functie als hoofd van de afdeling Cardiologie. De toekomst van de cardiologie in Maastricht is enerzijds gelegen in het continueren van een goede en effectieve cardiologische basiszorg ten behoeve van onze streekfunctie. Anderzijds in het verder uitbouwen van de topreferente en topklinische zorg en daarmee het translationeel onderzoek. Om dit te bereiken is een goede samenwerking en afstemming met zijn cardiologie collega's, de andere specialismen in het MUMC+ en de ziekenhuizen in de regio van groot belang. 

Hart+Vaat Centrum wenst Kevin Vernooy veel succes met zijn nieuwe functie!

Sluit de enquête