18 september 2018

Stem ons naar de NIAZ jaarprijs 2018

Wij praten met de patiënt en niet over de patiënt. Op verpleegafdeling B3 (cardiologie) van het Hart+Vaat Centrum doen wij sinds een aantal maanden de verpleegkundige overdracht aan het bed. Hiermee zijn we genomineerd voor de NIAZ Jaarprijs 2018.

Maar… we zijn pas in de voorrondes. We hebben stemmen nodig om bij de top 5 te komen! Dan kunnen we in november voor het hele land ons voorbeeld presenteren en beoordeelt een vakjury ons project.

Kortom: Stem op ons! Ga naar de site van de NIAZ jaarprijs 

Klik op onderstaande afbeelding voor het bekijken van onze film.

 

 

Stemmen mag met ieder uniek e-mailadres, dus ook met uw privé e-mailadres kunt u meedoen.

Stemmen kan alleen in de maand september, dus doe het vandaag nog!!!

Waarom verpleegkundige overdracht aan het bed?

Een goede verpleegkundige patiëntenoverdracht is belangrijk voor de continuïteit en de veiligheid van zorg. We vonden dat dit beter kon, we wilden zeker de betrokkenheid van de patiënt vergroten. Daarom vindt de overdracht nu plaats aan bed. Milou Offermans omschrijft dit als: "Praten 'met' de patiënt en niet 'over' de patiënt." Dit is niet uniek in Nederlandse ziekenhuizen. Wat wel een mooi aspect is aan dit project is dat we het echt samen doen. Dit slaagt alleen als medewerkers dit samen voor de patiënt voor elkaar willen krijgen.Er zijn een flink aantal pluspunten uit de evaluatie gekomen. We noemen er een paar: door patiënten actief te betrekken kan de zorg meer worden afgestemd op de behoeften van de patiënt. Ook weten patiënten en/of hun familie bijvoorbeeld, welke zorg er in de avonddienst wordt geboden en wie het aanspreekpunt is. Nog een bijkomend voordeel is dat de overdracht minder tijd kost omdat er minder storingen zijn. Patiënten vinden het prettig om bij de overdracht betrokken te worden. Nu bekijken we of we de overdracht kunnen uitbreiden met de aanwezigheid van familie of mantelzorger.