Succesvolle 1e editie "Zwem met je Dokter"

Het Geusseltbad in Maastricht was op zaterdagmiddag het toneel van een baanbrekend evenement: de allereerste editie van "Zwem met je Dokter".

Er werden niet alleen baantjes getrokken maar ook oefeningen in circuitvorm en aquarunning gedaan, allemaal in het teken van sportiviteit en gezondheid.

Meer dan 50 hart- en vaatpatiënten, samen met vaatchirurgen, huisartsen en andere zorgprofessionals, kwamen bijeen om hun passie voor water te delen en zich in te zetten voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De initiatief nemers van dit unieke evenement waren Dyon de Vreede, vaste vrijwilliger/HVC patiënten panellid en Casper Stevens, coördinator zorgzwemmen. De organisatie was in handen van Maggie Kooman, fondsenwerver van het Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, die met trots kon melden dat de opbrengst van de dag  € 5.485,- was.

opbrengst zwem met je dokter 2024

De deelnemers werden aangemoedigd door de aanwezige zorgprofessionals en genoten van een sportieve middag op hun eigen tempo. Na afloop werd de gezelligheid voortgezet in Grand Café Geusseltbad, waar de deelnemers konden napraten onder het genot van een gezonde pastamaaltijd en een verfrissend drankje.

De voldoening zat niet alleen in de sportieve prestaties maar ook in het besef dat het opgehaalde sponsorgeld een bijdrage levert aan hart- en vaat onderzoek in het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+. Een win-winsituatie waarbij gezondheid, sportiviteit en wetenschap hand in hand gaan.

Zwem met je Dokter

Wij kijken terug op een geslaagde primeur en danken alle deelnemers, zorgprofessionals, vrijwilligers en sponsors voor hun betrokkenheid en bijdrage aan dit bijzondere evenement. De organisatie kijkt nu al uit naar de volgende editie van "Zwem met je Dokter", waarbij ze hopen op een nog grotere opkomst en een nóg hogere opbrengst voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Op de Facebook pagina van het Hart en vaat onderzoekfonds vind je alle foto's. 

Sluit de enquête