15 mei 2018

Wandel mee met... dr. Vanessa van Empel en Prof. dr. Blanche Schroen

Beleef een onvergetelijke dag en wandel mee op zaterdag 29 september 2018. Niet alleen voor patiënten maar voor iedereen. (Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee)

Deze week in de spotlight: het project van Dr. Vanessa van Empel en Prof. Dr. Blanche Schroen

Vrouwelijke vorm van hartfalen

Het project van dr. Vanessa van Empel gaat over de vrouwelijke vorm van hartfalen. Bij vrouwen komt namelijk de hartziekte diastolisch hartfalen vaak voor. Het onderzoek van dr. Vanessa van Empel spitst zich erop toe, waarom deze specifieke uiting van hart- en vaatziekten juist bij vrouwen voorkomt. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen, terwijl de signalen dat er iets mis is met het hart toch pas laat worden herkend. Om dit te veranderen is onderzoek noodzakelijk om de vrouwelijke vorm van hartfalen eerder te herkennen en zo de behandeling beter af te kunnen stemmen op de behoefte van vrouwen.

Motivatie

Bij vrouwen komt met name de hartziekte ‘diastolisch hartfalen’ vaak voor. Deze ziekte wordt pas in een laat stadium ontdekt. Het ziekteproces is dan al in een vergevorderd stadium, waardoor deze soort hartfalen nu nog niet goed te behandelen is. Ons onderzoek helpt om eerder de signalen van diastolisch hartfalen te herkennen en in te grijpen voordat het te laat is.

Meld je hier aan en wandel 5km mee met dr. Vanessa van Empel en Prof. dr. Blanche Schroen.