25 april 2018

Wandel mee met... Prof. dr. Crijns

Steun het onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Meld u nu aan voor loop met je dokter op zaterdag 29 september 2018, niet alleen voor patiënten maar voor iedereen. (Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee)

Deze week in de spotlight: het onderzoek van Prof. dr. Crijns.

Onderzoek

Vanuit het Maastricht UMC+ werkt prof. dr. Harry Crijns aan een onderzoek dat moet leiden naar een remedie tegen boezemfibrilleren, in de volksmond beter bekend als ‘hartritmestoornissen’.

Motivatie

Een belangrijke motivatie om mee te doen aan Loop met je dokter, is om mensen bij ons werk te betrekken. Zodat ze begrijpen dat we voortdurend nieuwe wegen moeten bewandelen om onze behandelingen nog beter te maken. Ik ben blij met elke patiënt die mee wil doen aan wetenschappelijk onderzoek, geweldig! Maar er is meer nodig dan dat. Elk wetenschappelijk onderzoek kost ook veel tijd en dus geld. Dat kunnen we duidelijk maken met Loop met je dokter.

Verder is het essentieel dat mensen bezig zijn met hun eigen gezondheid. Ik zeg wel eens tegen een patiënt, als ik hem onderzocht en behandeld heb: “Nu bent u aan zet. Nu moet u aan uw gezondheid werken”. Bewegen, zoals wandelen, hoort daar zeker bij.

Meld je hier aan en wandel 10km mee met Prof. dr. Crijns