Behandelingen | Implanteerbare loop recorder

Implanteerbare loop recorder

Wat is een implanteerbare loop recorder?

Dit is een een apparaatje dat uw hartritme continu analyseert en indien nodig registreert.

Implanteerbare loop recorderImplanteerbare loop recorder

Symptomen

U heeft de afgelopen tijd soms klachten gehad, zoals duizeligheid of een wegraking, die mogelijk samenhangen met verstoringen van het hartritme. Het is bij u lastig gebleken om een dergelijke verstoring vast te leggen. Met een implanteerbare loop recorder wordt het hartritme over een langere termijn in de gaten te gehouden. Zo hebben we de mogelijkheid om het hartritme te registreren tijdens klachten.

De ingreep

De ingreep vindt plaats op de polikliniek Hart+Vaat Centrum, onder plaatselijke verdoving. De  loop recorder wordt, via een klein sneetje in de huid, onder de huid ingebracht. Nadat de wond gehecht is gaat u terug naar de afdeling. Klik hier voor een filmpje over de implanteerbare looprecorder.

Gevolgen

De loop recorder registreert automatisch uw hartritmestoornis, ook al merkt u deze zelf niet. Daarnaast kunt u bij klachten zorgen dat uw hartritme wordt opgeslagen met behulp van een meegeleverde activator. Er kunnen maximaal 3 door u vastgelegde episodes worden opgeslagen. De batterij van de recorder gaat enkele jaren mee.