Wat is de Muller behandeling?

Bij de Muller behandeling worden meerdere kleine sneetjes in de huid gemaakt net naast de spatader. Vervolgens wordt de spatader via dit sneetje met een klein haakje aangehaakt en naar buiten getrokken. Deze operatie vindt plaats onder lokale verdoving. U krijgt daarvoor injecties met het verdovingsmiddel lidocaïne op de plaatsen waar de spataderen zullen worden verwijderd. Deze injecties zijn uiteraard pijnlijk, de rest van de ingreep niet.

Wij raden u aan iemand als begeleider mee te nemen, maar dit is niet verplicht. U kunt in principe na de behandeling normaal lopen, maar zelf naar huis rijden met de auto wordt afgeraden. De volgende dag mag alles weer. Als u allergisch bent voor verdovingsvloeistof, desinfecterende middelen of pleister, moet u dit van te voren aan de arts doorgeven. Ook is het belangrijk te melden of u bloedverdunnende middelen gebruikt. Het is niet nodig om de bloedverdunnende middelen voor de ingreep te stoppen.

Gebruik op de dag van de ingreep geen lotions, crèmes of zalven om de huid mee in te vetten, want anders lukt het niet om met stift te tekenen op de huid.