HeArt Project

  HeArt Project

HeArt Project

“De synergie tussen een cardiovasculaire wetenschapper en een beeldend kunstenaar”

Cardioloog Drs. Rachel ter Bekke en Claudia Volders. Beiden hebben twee hele verschillende beroepen maar tillen elkaar naar een hoger niveau Rachel ter Bekke, cardiovasculaire wetenschapper, en Claudia Volders, beeldend kunstenaar, starten samen het “HeArt Project”.

De wetenschapper wordt geïnspireerd door haar onderzoek vanuit een ander perspectief te bekijken. De innovatie en wetenschap inspireert op haar beurt de kunstenaar. De hieruit voortvloeiende kunstwerken dienen ter bevordering van de communicatie tussen de patiënt en de arts –onderzoeker. 

Hoe werkt het?

Op de tafels op de polikliniek Hart+Vaat Centrum ligt een doek met daarop geprint wetenschappelijke en kunstzinnige onderdelen die ontstaan zijn tijdens het HeArt Project. Het is een interactieve tafel, die u kan informeren en die u laten bewegen deelnemer te zijn van dit project. Het hele project is met groot respect naar de patiënt in proces gezet en daarmee wordt u uitgenodigd uw ‘stempel’ hier achter te laten. U mag op de doeken schrijven en tekenen. Uw bijdrage is onderdeel van het grote project. Laat u inspireren en laat uw ideeën en gedachten achter op het doek.
 

Contact

Claudia Volders
Stevensweg 3
6301 PN Houthem
Tel.: +31(0)6-50628881
 
Rachel ter Bekke
Maastricht UMC+
Afdeling cardiologie
P.Debeyelaan 25
6202 AZ Maastricht
Tel.: +31(0)43-3875091