Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Acute klachten

Heeft u hartklachten en wilt u naar de Eerste Hart Hulp komen? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op (043-3877892), dit in verband met de maatregelen rondom het corona virus.  

Coronamaatregelen 

Ook op de Eerste Hart Hulp (EHH) zijn er COVID maatregelen genomen. Enerzijds om u als patiënt te beschermen, maar ook voor ons eigen personeel. Patiënten komen binnen via de Spoed Eisende Hulp (SEH) en worden gecontroleerd (in de zogenaamde triage tent) op eventuele COVID klachten. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de EHH. Op de EHH zelf zijn er minder behandelkamers en wachtruimte beschikbaar in verband met de 1,5 meter afstand regeling. Mocht een opname op een verpleegafdeling noodzakelijk zijn dan wordt u getest op COVID/corona. 

Wanneer komt u op de EHH?

Op de Eerste Hart Hulp (EHH) worden patiënten opgenomen die vanwege acute hartklachten zijn doorverwezen via de huisarts, spoedeisende hulp of een specialist. Dit kan zijn vanwege een (dreigend) hartinfarct, ritmestoornissen of problemen met de pompfunctie van het hart. Omdat niet altijd duidelijk is of de klachten te maken hebben met hartproblematiek worden er diverse onderzoeken en observaties gedaan op de eerste hart hulp. Dit wordt gedaan om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Gemiddeld ligt een patiënt 3-8 uur op deze afdeling. Na alle onderzoeken is duidelijk of de patiënt naar een verpleegafdeling of naar huis gaat. 

Team

Zorg op de afdeling

Op de EHH staat een deskundig team van artsen en verpleegkundigen voor de patiënt klaar om de eerste opvang te verzorgen. Zij nemen onder andere bloed af en maken een hartfilmpje. Als het nodig is wordt er een röntgen foto van uw hart en longen gemaakt. Het kan zijn dat bij ernstige klachten direct behandeld dient te worden. De klachten staan tijdens deze opname centraal, het is belangrijk goed aan te blijven geven hoe u zich voelt.

Contact

Eerste Hart Hulp (EHH)
Telefoon: 043-387 78 92 

U vindt de afdeling gemakkelijk met de interactieve plattegrond

Parkeren

Patiënten en bezoekers dienen te parkeren in de parkeergarage. Voor het gebruik van de algemene parkeergarage (P-1) dienen bezoekers te betalen. De parkeerkosten worden berekend per tijdseenheid van 10 minuten.
Patiënten kunnen een uitrijkaartje vragen bij de verpleging.

Sluit de enquête