Verpleegafdeling Cardiochirurgie (D4)

 

Op de afdeling Cardiochirurgie worden patiënten opgenomen die een hartoperatie moeten ondergaan.  Bij een geplande operatie wordt u voorafgaand aan een (open) hartoperatie op deze afdeling opgenomen. Ook na uw operatie, na de intensive care of medium care fase wordt u hier verder verzorgd en begint u aan het verdere herstel.   

Zorg op de afdeling

Een team van verpleegkundigen en artsen staan dag en nacht klaar om de best mogelijke zorg te bieden. De dag voor de operatie maakt u kennis met de anesthesist en de hartchirurg die u gaat opereren. De medische verantwoordelijkheid ligt bij de cardiochirurg, cardioloog en een zaalarts die u dagelijks nakijken tijdens een visite aan het bed.

 

Verpleegafdeling Cardiochirurgie (D4) Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+

 

 

De verpleegkundige houdt zich naast de lichamelijke verzorging en verpleegtechnische handelingen (zoals wondzorg) bezig met uw welzijn en herstel. Er wordt veel aandacht besteed aan begeleiding en voorlichting. Tijdens uw verblijf is er iedere dienst één verpleegkundige verantwoordelijk voor de coördinatie van uw zorg en tevens dient hij/zij als eerste aanspreekpunt voor u en uw familie. Wilt u graag een gesprek met de zaalarts of cardioloog, dan kunt u dat doorgeven aan de verpleegkundige die vervolgens voor u een gesprek zal regelen. 

 

Visite op verpleegafdeling D4 Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+

Contact

Verpleegafdeling D4   
Telefoon: 043- 387 44 40  of   043- 387 64 40

U vindt de afdeling gemakkelijk met  interactieve plattegrond.

Bezoektijden

Van 15.45- 16.45 uur en van 18.15-19.45 uur zijn directe naasten, familie en vrienden welkom met een maximum van twee bezoekers per patiënt op hetzelfde moment.  Wilt u hiervan afwijken dan dient u contact op te nemen met de afdeling. 

Aansturing

De dagelijkse aansturing is in handen van R. Wekenborg, hoofd verpleegafdeling D4 en R. Meyers-Geurts teamleider van verpleegafdeling D4.  

Sluit de enquête