Wat is de FibriCheck-app?

FibriCheck is een app waarmee u met de smart telefoon uw hartritme en hartslag kan registreren. Dit doet u door eenvoudig uw vinger achter de camera te plaatsen. De FibriCheck-app is onderdeel van het TeleCheck-AF project. 

 

Waarom krijgt u de app?

U bent bekend met hartritmestoornissen, waarvoor u regelmatig controle afspraken heeft. Toch vindt uw arts het niet altijd noodzakelijk dat u naar het ziekenhuis komt voor een afspraak.
Een controle afspraak op afstand (telefonisch of via beeldbellen) wordt meer en meer afgesproken. Bij een afspraak op afstand kan er geen ECG/hartfilm gemaakt worden. Dit is de reden waarom u de app gebruikt. U meet uw hartritme zelf met de FibriCheck-app en deze metingen worden automatisch doorgezet naar uw arts. Op het moment dat de controle afspraak op afstand plaatsvindt heeft uw arts toch alle benodigde gegevens voorhanden.   

Hoe werkt de app?

Uiteraard krijgt u uitgebreide informatie van uw arts of gespecialiseerd verpleegkundige. 

 

Veelal ontvangt u vervolgens een mail met een uitnodigingscode en de uitleg over hoe de app te downloaden en te gebruiken is. Alle metingen worden op een veilige manier doorgestuurd naar uw arts in het ziekenhuis. U zult zien dat de FibriCheck-app heel eenvoudig werkt volgens onderstaande stappen.  

 

Instructievideo

In een speciaal gemaakte Youtube film leggen wij graag nogmaals uit hoe u de FibriCheck-app gebruikt. 

 

 

 

Vragen? 

Mocht u ondanks de uitleg en de informatie toch een vraag hebben, stel hem dan eenvoudig via het volgende e-mail adres: ritme.cardiologie@mumc.nl. Wij proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven maar uiterlijk binnen 24-48 uur op werkdagen. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met de poliklininiek Hart+Vaat Centrum: 043-3872727 (werkdagen van 08.30-17.00 uur). 
 

Welke ziekenhuizen gebruiken de app?

Niet alleen het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+ gebruikt de FibriCheck-app als onderdeel van het TeleCheck-AF project. Maar liefst 39 andere ziekenhuizen in Europa gebruiken de FibriCheck-app. In onderstaand overzicht staat een lijst van de ziekenhuizen en het aantal metingen in week 37+38 van 2020 . 

 

Wetenschappelijk onderzoek 

Wij zijn ontzettend blij dat we deze app als onderdeel van het zogenaamde TeleCheck AF project hebben kunnen ontwikkelen samen met de firma Fibricheck. Samen met Health Foundation Limburg onderzoeken wij of het gebruik van de app de zorg voor patiënten verbetert. U zult begrijpen dat onderzoek veel geld kost, daarom vragen wij u om dit onderzoek te steunen. Dankzij uw steun kunnen wij de zorg verbeteren, bedankt alvast voor uw bijdrage!