Praktische informatie

Parkeren

Parkeren voor patiënten en bezoekers

Het Maastricht UMC+ beschikt over 4 parkeerterreinen voor patiënten en bezoekers.

  • Algemene parkeergarage (P-1)
  • Parkeerterrein Oncologiecentrum (P-7)
  • Parkeerterrein Dialyse afdeling (P-8)
  • Parkeerterrein Spoed Eisende Hulp (P-9)

Voor het gebruik van de parkeergarage (P-1) dient u te betalen. De parkeerkosten worden berekend per tijdseenheid van 10 minuten:

  • Parkeertarief per 10 minuten € 0,20.
  • Maximaal parkeertarief per dag € 10,00.
  • Weekkaart € 15,00.
  • Maandkaart € 30,00.

Bij het binnenrijden van de parkeergarage ontvangt u een parkeerkaart. Deze dient u voor vertrek in te voeren in een van de betaalautomaten. Na betaling krijgt u uw parkeerkaart terug. Deze kaart voert u in bij de uitrit. Vervolgens kunt u uitrijden. De eerste 30 minuten kunt u gratis uitrijden.

Het is mogelijk om een weekkaart aan te schaffen waarmee u 7 dagen onbeperkt in- en uitrijdt. Deze kaart is te koop aan de parkeerautomaat. Een maandkaart kunt u kopen bij het Servicebureau Facilitair Bedrijf (niveau 1, nabij het Poliplein, volg route 6).

De parkeerplaatsen bij het Oncologiecentrum, de Dialyse afdeling en de Spoed Eisende Hulp zijn uitsluitend bestemd voor patiënten en bezoekers van deze specifieke afdelingen, zij kunnen gratis parkeren. Overige parkeerders wordt een parkeertarief van € 15,00 in rekening gebracht.

Kentekenherkenning

Het Maastricht UMC+ wil een goede parkeerservice bieden. Hiervoor maken wij gebruik van kentekenherkenning bij het parkeren van uw auto. Kentekenherkenning zorgt voor een betere doorstroming van uitrijdende bezoekers. Bij inrijden wordt uw kenteken gelezen en gekoppeld aan uw parkeerkaart. Na uw betaling kunt u zonder aanbieden van uw parkeerkaart direct uitrijden bij de uitrit, daar wordt uw kenteken gecontroleerd op betaling waarna de slagboom vervolgens direct voor u opent.

Parkeerplaatsen voor invalide automobilisten

Voor invalide automobilisten zijn plaatsen gereserveerd op niveau 2 en op het tussendek van de parkeergarage. Dit is vlakbij de loopbrug.

'Kiss & Ride-zone'

Het Maastricht UMC+ heeft ook een zogenoemde 'Kiss & Ride-zone' voor medewerkers en bezoekers die carpoolen of die door hun partner worden afgezet of opgehaald. Deze zone bevindt zich tijdelijk aan de overzijde van de bushalte bij de hoofdingang. Hier kunt u maximaal tien minuten gratis parkeren. 

Parkeren voor voertuigen hoger dan 2 meter

Hebt u een voertuig hoger dan twee meter - bijvoorbeeld een rolstoelbusje - dan kunt het best als volgt rijden. U komt vanaf de stoplichten op de Oeslingerbaan en u rijdt richting het Maastricht UMC+. U neemt de eerste weg rechts. Dit is nog voor de parkeergarage (Oxfordlaan). De Oxfordlaan helemaal doorrijden tot de T-spitsing. Dan gaat u links af en vervolgens de tweede straat naar links. Na 100 meter aan de rechterzijde kunt u parkeren op P7 tegenover de MAASTRO Clinic.

Verdere informatie over parkeren kunt u lezen in het Algemene eenmalige parkeerovereenkomst azM of verkrijgen bij de loge in de parkeergarage (P1) en het Servicebureau Facilitair Bedrijf.  

Wat vindt u van deze pagina?