• Patiënteninformatie

    Lees meer in het volgende blad:

    Wat is een 24-uurs bloeddrukmeting


    Voor dit onderzoek krijgt u een bloeddrukmeter mee naar huis gedurende een periode van 24 uur. Om uw bovenarm wordt een bloeddruk-manchet bevestigd die verbonden is met de bloeddrukmeter. De bloeddrukmeter wordt in een beschermend tasje gedaan dat door een draagriem of een riem om uw lichaam wordt bevestigd. Overdag (tussen 7.00-23.00u) wordt uw bloeddruk elke 15 minuten gemeten, en ’s nachts (23.00-7.00u) elke 30 minuten. Overdag is voor en na de meting een piepgeluidje te horen. Bij de nachtmeting is dit uitgeschakeld. 

    Mocht een meting niet lukken, dan zal na 3 minuten een nieuwe meting plaatsvinden. Mocht ook deze meting niet lukken, dan wordt pas weer op het volgende meetmoment gemeten.

    Om een goed beeld te krijgen van uw bloeddruk is het belangrijk dat u gedurende het onderzoek zoveel mogelijk uw normale dagelijkse werkzaamheden verricht. Het is van belang dat u gedurende de meting even stil blijft staan of zitten en uw arm rustig laat hangen of neerlegt op bv de tafel. Hoe rustiger u uw arm houdt, hoe sneller de meting verloopt. 

     

     

     

    Lees meer

  • Bij een bloedonderzoek wordt er bij u bloed afgenomen (bloedprikken). Dit bloed wordt onderzocht in het laboratorium van het ziekenhuis. In dit laboratorium meten we bijvoorbeeld het vetgehalte in uw bloed (cholesterol). Bloedonderzoek is onderdeel van een hele reeks aan onderzoeken bij bijvoorbeeld uw eerste afspraak of vooraf aan uw controle afspraak op de poli Hart+Vaat Centrum. 

     

     

    Ook kunnen de specialisten aan de hand van de hoeveelheid creatinekinase (CK) in uw bloed vaststellen of u een hartaanval heeft gehad.

     

     

     

    Lees meer

Sluit de enquête