• Bij een bloedonderzoek wordt er bij u bloed afgenomen (bloedprikken). Dit bloed wordt onderzocht in het laboratorium van het ziekenhuis. In dit laboratorium meten we bijvoorbeeld het vetgehalte in uw bloed (cholesterol). Bloedonderzoek is onderdeel van een hele reeks aan onderzoeken bij bijvoorbeeld uw eerste afspraak of vooraf aan uw controle afspraak op de poli Hart+Vaat Centrum. 

     

     

    Ook kunnen de specialisten aan de hand van de hoeveelheid creatinekinase (CK) in uw bloed vaststellen of u een hartaanval heeft gehad.

     

     

     

    Lees meer

  • Patiënteninformatie

    Lees meer in het volgende blad:

    Wat is een duplexonderzoek van de bloedvaten?

    Een duplexonderzoek is een combinatie van een echografie van de vaten en een doppler onderzoek. 

    • Echografie van de vaten
      Een echografie is het uitzenden en opvangen van geluidsgolven van een zeer hoge frequentie (“ultrageluid”). De organen en bloedvaten kaatsen deze geluidsgolven terug. Dit geluid wordt omgezet in beelden die te zien zijn op een beeldscherm. U hoort of voelt dit geluid niet en het is onschadelijk.

    • Doppleronderzoek
      We maken tijdens dit onderzoek ook gebruik van “doppler techniek”. Dit is een geluidstechniek om de snelheid van de bloedstroom te meten. Dit geluid kunt u wel horen, maar is niet schadelijk voor uw gezondheid. Het doel van het duplexonderzoek is het beoordelen van de slagaders in de hals, buik, armen of benen (arteriële duplex) en/of de (spat)aders in de benen (veneuze duplex).

    Voorbereiding

    Voor de duplexonderzoeken hoeft u geen specifieke voorbereidingen te treffen, denk alleen aan de volgende punten:

    • Trek gemakkelijk kleding aan. Doe bijvoorbeeld geen coltrui aan bij een onderzoek van de hals of een lange onderbroek bij een onderzoek van de benen. Bij een onderzoek van de benen moet u uw benen helemaal vrij maken.
    • Gebruik op de dag van het onderzoek geen bodylotion. 

    Lees meer

Sluit de enquête