Trombosedienst

Contact

Telefoon: 043-3877800 (maandag t/m vrijdag: 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur)
Buiten kantooruren, op feestdagen en tijdens pauze via bovenstaand telefoonnummer bereikbaar voor spoedgevallen
E-mail: trombosedienst.maastricht@mumc.nl

Openingstijden

Ochtend: 8.00-10.30 uur | Middag: 14.00-15.00 uur alleen op afspraak

Route

J. Bechlaan 113, 6229 GR Maastricht - 'Noordgebouw'
Volg route 14. De routeplanner wijst u de weg in het ziekenhuis. Geef aan waar u moet zijn en op de plattegrond ziet u de route die u moet volgen. 

Hoe zijn wij te bereiken?

Wij zijn gehuisvest in het zogenaamde 'Noordgebouw' van het Maastricht UMC+ en makkelijk met het openbaar vervoer, de fiets, te voet en de auto te bereiken.  Een beschrijving hoe u ons per auto kunt bereiken, vindt u hier of in het document onderaan de pagina. 

Waar en wanneer kan ik terecht?

Bloedafname kan op de volgende manieren en locaties uitgevoerd worden:

Wachtkamer TD
  • De poli van de Trombosedienst start om 8.00 uur en duurt tot 10.30 uur en in de middag tussen 14.00 en 15.00 uur alleen op afspraak. Wij streven ernaar om u binnen een half uur te prikken; dit is met name afhankelijk van of u rondom feestdagen gecontroleerd wordt, of u op een piekmoment komt prikken of op een moment dat er veel nieuwe patiënten zich aan hebben gediend. Graag uw begrip en dank voor uw medewerking.
  • Dagelijks kan er op werkdagen ook op Annadal van 8.00 uur tot 12.00 uur geprikt worden. Als u een paar dagen vóór of na de controle-datum ook bloed voor uw specialist of arts moet laten prikken, kunt u dat beter allemaal tegelijk doen op Annadal. Het doseeradvies krijgt u gewoon weer van ons.
  • U kunt als patiënt van de Trombosedienst ook gebruik maken van het prikpunt Meerssen (‘De Ketel’, 8.30 uur, vrijdagen).  U bent op deze locatie te gast.
  • Gelieve privacygevoelige informatie telefonisch door te geven of tijdens een controle op onze poli in het Noordgebouw van het MUMC+ of op Annadal.
  • Nieuwjaarsdag, Carnavalsmaandag- en dinsdag, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 1e & 2e Kerstdag is de Trombosedienst gesloten en alleen telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen.

Indien een patiënt van een andere trombosedienst bij ons komt prikken bepalen wij de INR (en bij meerdere controles ook het doseeradvies), waarna dit naar de eigen trombosedienst wordt gestuurd. Dit is een landelijke afspraak in verband met patiëntveiligheid.

Voor algemene vragen en meldingen kunt u ook een bericht via het patiëntensysteem Portavita sturen (of mailen naar trombosedienst.maastricht@mumc.nl). Voor informatie over de klachtenprocedure van het MUMC+: klik hier.

Sluit de enquête