Hartrevalidatie: Fysiotherapie: De FIT module

Bewegen is belangrijk voor iedereen. Beweeg minimaal een half uur per dag, op minstens 5 dagen van de week. Dit kan door te sporten, maar ook wandelen, zwemmen en fietsen is bewegen. Het is belangrijk de beweging rustig op te bouwen en goed naar uw lichaam te luisteren.

Patiënteninformatie

Lees meer in het volgende blad:

 

Hartrevalidatie: fysiotherapie

Waarom fysiotherapie bij hartrevalidatie?

Fysiotherapie is onderdeel van het Hartrevalidatie programma en bestaat uit kracht- en duurtraining om uw grenzen opnieuw te ontdekken en/of eventuele beperkingen te leren accepteren. Tevens verbetert u met deze training uw lichamelijke conditie en kracht. 

Uw eerste afspraak

Draag bij uw bezoek goede wandel- of sportschoenen, zodat u een loop-/wandeltest kunt doen. Voor uw eerste afspraak meldt u zich bij de balie Revalidatie/Fysiotherapie op niveau O. Volg hiervoor de route B-0 (paars). Hebt u begeleiding nodig vanuit de Serrehal naar de afdeling, dan kunt u zich melden bij de balie van de vrijwilligers (UVV) op het poliplein.  Aan de balie van de afdeling Revalidatie/Fysiotherapie hoort u vanuit welke wachtkamer (A t/m H) u wordt opgehaald door uw fysiotherapeut. 

Wat kunt u verwachten?

Uw eerste afspraak is een intakegesprek. U maakt kennis met een fysiotherapeut en er worden een aantal metingen verricht. Wij laten u bijvoorbeeld een loop-/wandeltest doen en meten uw spierkracht. Zo beoordelen we welke ondersteuning u precies nodig hebt en hoe u het beste kunt starten met de FIT-module. 

Wat is de FIT-module?

De module bestaat uit meerdere behandelingen van een uur. Hiervoor traint u gedurende maximaal acht weken twee keer per week in het Maastricht UMC+. Deze trainingen vinden plaats in groepsverband. Onder begeleiding van fysiotherapeuten doet u hier kracht- en duurtrainingen. 

 

Sluit de enquête