Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Dyon De Vreede

Ga terug

Dyon De Vreede

lid patiëntenpanel Hart+Vaat Centrum

Aandachtsgebieden

  • organisator lotgenotenavond Hart&Vaat Café
  • gastspreker/ervaringsdeskundige

Contact

Curriculum vitae

Ik ben Dyon De Vreede , in 1970 geboren met 4 hartafwijkingen (Tetralogie van Fallot). In 1977 werd ik voor de eerste keer succesvol geopereerd en in 2003 en 2008 heb ik twee heroperaties ondergaan.

Door een hartstilstand met bijna doodervaring als gevolg van ritmestoornissen leef ik momenteel met twee metalen hartkleppen en ben ik voor 100% afhankelijk van een ICD.

Ik was werkzaam sinds 1988 in ons Horeca Familiebedrijf (sinds 1973) op de Markt in Maastricht maar sinds mijn laatste openhartoperatie ben ik helaas volledig arbeidsongeschikt verklaard. Vanaf dat moment zet ik mij met hart en ziel in als ervaringsdeskundige voor het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+ en het hart en vaat onderzoekfonds van Health Foundation Limburg. Tevens heb ik samen met Bianca Vorstermans & Marlies Steehouwer, beiden werkzaam in het Hart +Vaat Centrum in 2011 het allereerste succesvolle Hart & Vaatcafé in Nederland opgericht. Vandaag de dag organiseren wij nog steeds 4 keer per jaar deze zéér goed bezochte Lotgenotencontactavonden met telkens speciale gastsprekers uit het MUMC+.

Verder vertel ik graag mijn verhaal als gastspreker/ervaringsdeskundige bij evenementen en organisaties zoals Mens Achter de Patiënt, Rescarcongres, Gezondheidsuniversiteit, Scholen, etc. Kortom allemaal ontzettend leuke dingen waar ik naast ons gezin en dierbaren me ook betekenisvol mee kan bezighouden en die zo allemaal samen het cirkeltje voor mij rond maken.

Sluit de enquête